Eight Important questions of Vegetation of India

ADVERTISEMENTS:

1. In which part of India Sundri trees are found ?

Ans. Sundarvan delta.

2. In what area the forests are found in India ?

ADVERTISEMENTS:

Ans. 7’55 lacs square kilometers (74 lacs Hectare).

3. What is the percentage of forests in India ?

Ans. 23%. I .

4. Which state of India has maximum coverage of forests ?

ADVERTISEMENTS:

Ans. Assam.

5. For ecological balance what should be the percentage of forests for a particular area ?

Ans. 33%.

6. Which type of forests are also known as mangroves ?

ADVERTISEMENTS:

Ans. Tidal forests.

7. Which type of forests are also called monsoon forests ?

Ans. Tropical deciduous.

8. Which type of forests are also termed as evergreen forests ?

ADVERTISEMENTS:

Ans. Tropical rain forests.

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kata Mutiara Kata Kata Mutiara Kata Kata Lucu Kata Mutiara Makanan Sehat Resep Masakan Kata Motivasi obat perangsang wanita