10 Important questions on the Lodi Dyansty

ADVERTISEMENTS:

1. Who was the founder of the Lodi dynasty ?

Ans. Bahlol Lodi.

2. Who was the founder of the first Afghan rule in India?

ADVERTISEMENTS:

Ans. Bahlol Lodi.

3. Where Was the capital of Bahlol Lodi ?

Ans. Delhi.

4. Who fought a long Struggle with the kingdom of Jaunpur?

ADVERTISEMENTS:

Ans. Bahlol Lodi,

5. Who introduced an instrument ‘Gaje-e-Sikandari’ ?

Ans. Sikandar Lodi.

6. Who laid the foundation of Agra city ?

ADVERTISEMENTS:

Ans. Sikandar Lodi.

7.Sikandar Lodi shifted his capital from Delhi to which place ?

Ans. Agra.

8. Who was the most successful ruler of the Lodi dynasty?

ADVERTISEMENTS:

Ans. Sikandar Lodi.

9. Who Was the last ruler of the Lodi dynasty ?

Ans. Ibrahim Lodi.

10. How did and when the Lodi dynasty come to an end ?

ADVERTISEMENTS:

Ans. Babur invaded India in 1526 and defeated the last ruler Ibrahim Lodi in the first battle of Panipat and laid the foundation of Mughal empire in India.

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kata Mutiara Kata Kata Mutiara Kata Kata Lucu Kata Mutiara Makanan Sehat Resep Masakan Kata Motivasi obat perangsang wanita