52 Questions and Answers on Sports Training, Coaching and Officiating

ADVERTISEMENTS:

51. The number of umpires required to conduct a hockey match is

(a) One (b) three

(c) Four (d) two.

ADVERTISEMENTS:

52. In 110 m hurdles, the number of strides performed between two hurdles is

(a) 5 (b) 8

(c) 3 (d) 4.

53. In 3000 m steeple chase, the number of water jumps is

ADVERTISEMENTS:

(a) 6 (b) 7

(c) 8 (d) 9.

54. The length of exchange zone in 4 x 100 m relay is

(a) 10 meters (b) 15 meters

ADVERTISEMENTS:

(c) 20 meters (d) 30 meters.

55. The weight of men’s Javelin is

(a) 600 gms (b) 800 gms

(c) 900 gms (d) 1000 gms.

ADVERTISEMENTS:

56. Distance of Marathon race is

(a) 43.195 km (b) 42.195 km (c) 41.185 km (d) 40.165 km.

57. How many total jumps are there in 3000 m steeple chase race?

(a) 34 (b) 36

ADVERTISEMENTS:

(c) 35 (d) 33.

58. Which of the following is a cyclic sport?

(a) Swimming (b) Rowing (c) Football (d) Both (a) and (b).

59. Load intensity is

(a) Directly proportional to load volume

(b) Inversely proportional to load volume

(c) Same as load volume

(d) None of the above.

60. The ability to overcome resistance is called

(a) Dynamic strength

(b) Static strength

(c) Relative strength

(d) Strength endurance.

61. Which of the following does not include the principles of sports training?

(a) Economy of movement

(b) Progression of load

(c) Cyclicity of training

(d) Continuity.

62. Skill acquisition is mainly dependent upon

(a) Flexibility

(b) Coordination ability

(c) Muscular strength

(d) Speed.

63. Decathlon consists of

(a) 6 track and 4 field events

(b) 4 track and 6 field events

(c) 3 track and 7 field events

(d) 7 track and 3 field events.

64. The range of points awarded in ‘Decathlon’ is

(a) 1-1200 (b) 1-1000

(c) 5-1000 (d) 12000.

65. To break tie in triple jumps competition

(a) Consider the next best performance

(b) Provide an additional trial

(c) Consider all the attempts

(d) Adopt any one of the above.

66. Number of flights in 110 m (hurdle) race is

(a) 8 (b) 9

(c) 10 (d) 11.

67. To break tie in long jump

(a) Consider the performance of the first attempt

(b) Consider the performance of the last attempt

(c) Consider the next best performance

(d) Change the venue of competition.

68. While exercising on a multigame the type of muscular contraction that occurs is

(a) Isotonic (b) isometric

(c)’ is kinetic (d) kinetic.

69. What is the weight of a football?

(a) 14-16 oz (b) 16-18 oz (c) 18-20 oz (d) 20-22 oz.

70. What is the width of lines in athletics track events?

(a) 4 cm (b) 5 cm

(c) 6 cm (d) 7 cm.

71. Dimensions of the volleyball court are

(a) 9m x 18m (B x L)

(b) 18 m x 20 m (B x L)

(c) 11 m x 21 m (B x L)

(d) 8 m x 16 m (B x L).

72. In hockey, the ball gets trapped in a goal keeper’s pads, how does the game restart?

(a) With bully

(b) Center hit

(c) Hit from the goal

(d) Toss.

73. How does the game of hockey start?

(a) With a bully

(b) With forward pass

(c) With back pass

(d) None of the above.

74. From what distance is the penalty stroke taken in hockey?

(a) 6 yards (b) 8 yards

(c) 9 yards (d) 7 yards.

75. What is the duration of one half in the game of hockey?

(a) 34 minutes (b) 40 minutes (c) 35 minutes (d) 30 minutes.

76. Width of lanes in a standard track is

(a) 1.22-1.25 m (b) 1.22m

(c) 1.25 m (d) 1.21m.

77. What is the angle at which the throwing sector is marked?

(a) 40° (b) 45°

(c) 50° (d) 35°.

78. How many time keepers should check the performance before a world record can be considered in the track events?

(a) 3 including one chief time keeper

(b) 2 including one chief time keeper

(c) 4 including one chief time keeper

(d) 5 including one chief time keeper.

79. Events of the modern pentathlon are

(a) Riding, Shooting, Fencing, Swim­ming, and Cross Country Running

(b) Riding, Shooting, Fencing Swim­ming, and Kayaking

(c) Riding, Shooting, Fencing, Swim­ming, and Canoeing

(d) 800 m, Shot Put Long Jump, 100 m and Discus.

80. Which of the following is the correct duration of a basketball match (for men)?

(a) 20-10-20 (in min.)

(b) 12-2-12, 10, 12-2-12 (in min.)

(c) Both (a) and (b)

(d) None of the above.

81. What is the weight of a basketball? (a) 400-800 gm (b) 500-600 gm (c) 567-650 oz (d) 567-650 gm.

82. What is the thickness of blackboard in basketball?

(a) 2 cm (b) 3 cm

(c) 4 cm (d) 4 cm.

83. What is the L x B of the blackboard? (a) 1.80 x 1.05 m (b) 1.05 x 1.80 m (c) 1.00 x 2.00 m (d) 1.80 x 1.25 m.

84. In basketball, what is the height of the blackboard from the ground?

(a) 2.85 m (b) 2.90 m

(c) 2.35 m (d) 3.00 m.

85. In basketball, what is the height of ring from the ground?

(a) 3.00 m (b) 3.50 m

(c) 3.05 ft (d) 3.05 m.

86. Width of the volleyball net is

(a) 1.80 m (b) 1.20 m

(c) 1.10 m (d) 1 m.

87. Height of antenna in volleyball is

(a) 1.80 m (b) 1.60 m

(c) 1.40 m (d) 1.20 m.

88. Height of the volleyball net for men is (a) 2.40 m (b) 2.41 m

(c) 2.42 m (d) 2.43 m.

89. Height of the volleyball net for women is (a) 2.21 m (b) 2.22 m

(c) 2.23 m (d) 2.24 m.

90. Height of the antenna above the net in volleyball is

(a) 50 cm (b) 60 cm

(c) 70 cm (d) 80 cm.

91. In volleyball, the distance of the attack line from centre line is

(a) one meter (b) two meters (c) three meters (d) five meters.

92. What is the length of pitch in cricket? (a) 21 yds (b) 22 yds

(c) 23 yds (d) 24 yds

93. How many legs do a Billiards Table has?

(a) 7 (b) 8

(c) 9 (d) 10.

94. What is ‘hiki-wake’ in Judo?

(a) A draw (b) A penalty

(c) A point (d) a player.

95. Three second rule is applied in the game of

(a) Basketball (b) kabaddi

(c) kho-kho (d) table tennis.

96. In weight lifting competition the increase in weight between two attempts must not be less than

(a) 2.5 kg (b) 5 kg

(c) 10 kg (d) 2 kg.

97. During the conduct of a penalty stroke in hockey, the umpire takes position over

(a) Centre line, (b) 25 yds line (c) striking circle (d) goal line.

98. How many substitutes are there in the game of basketball, in one team?

(a) 4 (b) 5

(c) 6 (d) 7.

99. What are the dimensions of a basketball court?

(a) 28 x 15 m (b) 28×15 yds (c) 28 x 15 ft (d) 26 x 15 m.

100. Events in ‘Power lifting’ are

(a) Squat, bench press, dead lift

(b) Squat, pullovers, curls

(c) Dead lift, bench press, chins ups

(d) None of the above.

101. How many members are there in one team in the game of rugby?

(a) 14 (b) 15

(c) 16 (d) 17.

102. Total number of substitutes in a team of rugby are

(a) 7 (b) 8

(c) 9 (d) 10.

Answers

51.

(d)

52. (c)

53. (b)

54. (c)

55. (b)

56. (b)

57.

(c)

58.

(d)

59. (b)

60. (a)

61. (a)

62. (b)

63. (b)

64.

(a)

65.

(d)

66. (c)

67. (c)

68. (c)

69. (a)

70. (b)

71.

(a)

72.

(a)

73. (c)

74. (b)

75. (c)

76. (a)

77. (a)

78.

(a)

79.

(a)

80. (c)

81. (d)

82. (b)

83. (a)

84. (b)

85.

(d)

86.

(d)

87. (a)

88. (d)

89. (d)

90. (d)

91. (c)

92.

(b)

93.

(b)

94. (a)

95. (a)

96. (b)

97. (d)

98. (b)

99.

(a)

100.

(a)

101. (b)

102. (a)

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kata Mutiara Kata Kata Mutiara Kata Kata Lucu Kata Mutiara Makanan Sehat Resep Masakan Kata Motivasi obat perangsang wanita